KUŞADASI DEVLET HASTANESİ 2018 YILI MAVİ, PEMBE, BEYAZ KOD TATBİKATLARI
24 Eylül 2018

2018 yılı hastane afet planında yer alan eğitimler kapsamında ‘mavi-beyaz-pembe kod’ olmak üzere 3 tatbikat gerçekleştirdi.

2018 yılı hastane afet planında yer alan eğitimler kapsamında ‘mavi-beyaz-pembe kod’ olmak üzere gerçeği aratmayan 3 tatbikat gerçekleştirdi.

Mavi, beyaz ve pembe kod olarak isimlendirilen tatbikatları; personele şiddet, bebek kaçırma ve kalp ve solunum sistemine acil müdahale konularında yapılması gerekenler için çalışanlar bilinçlendirildi.

Pembe kod tatbikatında; senaryo gereği erkek hırsız bir kız bebeği annesi odada yokken kaçırdı. Çocuk hemşiresi hasta vital bulguları almak için hasta odasına girdi. Bebeğin olmadığını fark etti. Hemen servisteki diğer hemşireye çocuk kaçırıldı, pembe kod anonsu verin diye seslendi.3333 numaralı santral hattını aramasının ardından ekipteki görevli kişilerin pagerlarına çağrı düştü. Sonra hastaneye ait bütün giriş çıkışlar güvenlik görevlilerince kapatıldı. Ardından sıkı takibi sonucu bebeği kaçıran şahıs acil yangın çıkış kapısında bulundu. Şahıs, kolluk kuvvetlerine teslim edildi. Olay sonrası pembe kod tutanağı tutulup bebek annesine teslim edildi ve tatbikat başarı ile sonlandırıldı.

• BEYAZ KOD 1.jpg
  • BEYAZ KOD 5.jpg