Hastanemiz diş polikliniklerinde genel anestezi ile diş tedavisi yapılmaktadır. Bilgi almak için diş polikliniklerine başvurabilirsiniz.
26 Nisan 2022

DİŞ GENEL ANESTEZİ.png

Genel  Anestezi  Altında Diş Tedavisi Ve Cerrahisi

Diş tedavileri koltukta yapılamayan hastaların genel anestezi altında yapılan işlemleri hem hastaların hem de ailelerinin hayatını kolaylaştırır. Tek seansta hastanın ihtiyaç duyduğu tüm diş tedavi ve cerrahi işlemler yapılabilir, zamandan tasarruf sağlar.

Özellikle zihinsel engelli ya da Parkinson gibi hareketlerini kontrol edemeyen hastaların ani tepkileri , yaralanma risklerini arttırır. Genel anestezi altında yapılan işlemler hastanın güvenli bir şekilde tedavi almasına olanak sağlar.

Zihinsel , fiziksel engelli hastalar ve acil tedaviye ihtiyaç duyulmasına rağmen iletişim kurulamayan çocuk hastalarda uygulanabilir.

Bu yöntem sayesinde aile ve hastanın psikolojik olarak yıpranmasının da önüne geçilmiş olunur.

İşleyiş Prosedürü;

Hasta yakını diş polikliniğine başvurur. Planlama yapılır. Genel anestezi onayı için anestezi uzmanına konsülte edilir. Kan tahlili ve sistemik durum değerlendirilmesi sonucu hayati risk olmadığına kanaat getirilirse onay verilir. Operasyon tarihi belirlenir.